Η εικονική κοινωνία του φέισμπουκ με την προσωπική μου ματιά

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γιατί προτιμώ τη σελίδα μου!

Όταν ο αριθμός των fbφίλων μου έφτασε το όριο των 5000 που έχει θέσει το fbσύστημα, θα μπορούσα να φτιάξω δεύτερο προφίλκαι μετά τρίτο και πάει λέγοντας, αλλά πρακτικά δε θα μπορούσαούτε να τα παρακολουθώ ούτε να τα ενημερώνω όλα. Ως εναλλακτική έφτιαξα μια σελίδα, 
την οποία στέλνω με ένα επεξηγηματικό μήνυμα σε όσους πλέον μου κάνουν αίτημα φιλίας (και έχουν ανοιχτό, βέβαια, το κουτί επικοινωνίας). Όσοι, λοιπόν, θέλουν γίνονται μέλη (δε μου αρέσει το "θαυμαστές" που έχει το φατσοβιβλίο) της σελίδας μου και βλέπουν τις αναρτήσεις μου.
  Φυσικά, αυτοί οι 5000 φίλοι στο προφίλ μου είναι στην πλειοψηφία τους άγνωστοί μου και, αν δεν ήμουν συγγραφέας, δε θα είχαν ξεπεράσει τους 50-100, διότι ούτε θα δεχόμουν ούτε θα έκανα αιτήματα φιλίας από/σε αγνώστους. Έτσι, ενώ ξέρω τους λίγους φίλους και συγγενείς με τους οποίους έχουμε γίνει φίλοι εδώ στο φατσοβιλίο, δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν οι υπόλοιποι έχουν γίνει φίλοι μου επειδή γνωρίζουν την ιδιότητά μου, διότι είναι γνωστό ότι τα αιτήματα φιλίας γίνονται τυχαία ή διότι αρέσει η φωτογραφία του προφίλ ή οι αναρτήσεις στον τοίχο κτλ. Με αυτή την έννοια προτιμώ τη σελίδα μου παρά το προφίλ μου, διότι στη σελίδα μου θα έχω fbφίλους που θα γνωρίζουν εκείνοι, τουλάχιστον, εμένα και θα με έχουν διαλέξει συνειδητά!