Η εικονική κοινωνία του φέισμπουκ με την προσωπική μου ματιά

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολιασμός επί τοίχου



Ένας φεϊσμπουκάς, εκτός από τις δικές του όποιες δημοσιεύσεις που κάνει στον τοίχο του (γούστο του και καπέλο του!), μπορεί να δει να τον γεμίζουν με αυθαίρετες αφισοκολλήσεις (βλέπε διάφορες εφαρμογές με καρδούλες, λουλούδια, γλυκά κτλ.), επισημάνσεις με πεζά ή ποιητικά κείμενα φίλων φεϊσμπουκάδων. Αυτό μπορεί, εάν το επιθυμεί, να το αποφύγει αποκλείοντας τις σχετικές εφαρμογές. Εκείνο που δεν μπορεί να αποφύγει είναι τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις του. Θα μου πείτε και γιατί να τα αποφύγει; Άλλωστε, ένας από τους κύριους λόγους που δημοσιεύει κάτι είναι για να συλλέξει σχόλια και να γίνει κάποια κουβεντούλα, να επικοινωνήσει με άλλα λόγια. Σωστά. Όμως, μερικές φορές τα σχόλια που ακολουθούν δεν είναι «κουβεντούλα». Υπάρχουν φεϊσμπουκάδες που θέλουν να επιβάλουν τη γνώμη τους ή τα πιστεύω τους, με αποτέλεσμα ο τοίχος να γίνεται πεδίο... αντιμαχίας. Προσωπικά δε με ενοχλεί αυτού του είδους η αντιμαχία. Απλά τη βρίσκω βαρετή, γι’ αυτό και αποχωρώ διακριτικά (ή όχι) από την κουβέντα, και ας συνεχίζεται πίσω μου η... μάχη. Εκείνο που με ενοχλεί αφάνταστα είναι όταν μέσα σε κάποια «κουβέντα» κάποιος χρησιμοποιεί απαξιωτικά (προσβλητικά ή υποτιμητικά) τη δημοσίευση που έκανε κάποιος άλλος επώνυμος φεϊσμπουκάς για το ίδιο θέμα στο δικό του τοίχο και όπου ο απαξιωτικός φεϊσμπουκάς δεν είχε τα κότσια να εκθέσει επιτόπου τη δική του αντίθετη άποψη παρά πάει και κάθεται σε άλλο «πεζούλι» και τον κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη του!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καπως έτσι είναι τα πράγματα.Φυσικά ο φεισμπουκισμός δεν ήταν δυνατόν να μην εμφανιστεί και ιδιαίτερα στην Ελλάδα,Προσωπικά δεν μπορω να πω οτι με ενοχλεί μάλιστα μερικες φορές έχει μεγάλη πλάκα! Πως παρακολουθούμε μια κοκκορομαχία; ΚΙ έπειτα αυτου του είδους τα ξεπλένονται γρήγορα.Εκ του μακρόθεν λέει κανείς ότι του κατέβει.

papalagi είπε...

Καλησπέρα,
αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε ανάρτηση είναι δημόσια, είτε είναι στη "δικιά" μου σελίδα είτε σε άλλου τη σελίδα.
Θέλει προσοχή και σεβασμό σε ομάδες και πρόσωπα η κάθε ανάρτηση, αν σας ενδιαφέρει η κοσμιότητα της ανάρτησης και η τελική εμφάνιση στην πρώτη σελίδα που έχετε.
Όταν δε προκύψει διαφωνία, δεν καλείτε άλλους να μιλήσουν εκ μέρους σας στη σελίδα, αν θέλετε να έχετε μια κόσμια σελίδα! και μια όμορφη εικόνα στην όλη σας συμπεριφορά, αλλά και για να μη μεγαλώσετε το πρόβλημα δημιουργόντας μια Ανάρτηση "Σεντόνι" (τεράστια σε μέγεθος).