Η εικονική κοινωνία του φέισμπουκ με την προσωπική μου ματιά

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η ήρεμη δύναμη είναι η πιο δυνατή δύναμη!!!

Υπάρχει μια τάση απαξίωσης των "Αγανακτισμένων πολιτών". Δεν ξέρω αν είναι προβοκατόρικη αντίδραση ή κομματική ζήλια ή απλά μια έμφυτη του ελληνικού λαού αρνητική αντίδραση σε οτιδήποτε. 
  Οι ενστάσεις ξεκινούν από το γεγονός ότι το "Ησυχία! Μην ξυπνήσετε τους Έλληνες" των Ισπανών διαδηλωτών ήταν αυτό που πυροδότησε τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων πολιτών" στις πλατείες. Έπειτα λένε ότι αυτή η "έξοδος" στις πλατείες είναι μια κίνηση χωρίς περιεχόμενο, αφού δεν υπάρχουν αιτήματα ή δεν προτείνονται λύσεις ή δεν υπάρχει κάποιο...σοβαρό κόμμα από πίσω παρά ένα φέισμπουκ!
  Όμως, η πυροδότηση προϋποθέτει την ύπαρξη "μπαρούτης" και αυτή αποδείχτηκε ότι υπήρχε στην προκειμένη περίπτωση. Από την άλλη, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία απλώς δεν είναι ορατά από τους εθελοτυφλούντες. Όσο για το ότι δεν προτείνονται λύσεις είναι μια συνηθισμένη υπεκφυγή: "αφού δεν έχεις να προτείνεις μια λύση στο πρόβλημα, σκάσε και κολύμπα!" .  Επίσης, το ότι είναι ακομμάτιστη αυτή η κίνηση της δίνει περισσότερη εγκυρότητα και... σοβαρότητα, αφού η αγανάκτηση προέρχεται, πρώτα απ' όλα, από τα κόμματα (και όχι το ΔΝΤ, όπως λένε μερικοί διαστρεβλώνοντας τη στόχευση).  Και τέλος, ναι, βρε παιδιά, το φέισμπουκ δεν είναι μόνο για ανταλλαγή φωτογραφιών και γλυκανάλατων εικονικών σχέσεων. Το πώς διαχειρίζεται κάποιος τις απεριόριστες δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων είναι που κάνει τη διαφορά. Όπως συμβαίνει σε κάθε μέσο.
Προσωπικά θεωρώ ευτύχημα το ότι επιλέχτηκε ως αντίδραση στα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα η επίδειξη της ήρεμης δύναμης. Βέβαια, η ήρεμη δύναμη είναι η πιο δυνατή δύναμη και ίσως αυτό τελικά να προκαλεί τις αρνητικές αντιδράσεις... Φοβούνται!!!!

Σχόλια φεϊσμπουκάδων
Georgia Kalariti Είναι άλλη μια προσπάθεια να μειωθεί η συγκεκριμένη πανελλαδική κίνηση. Πόση αμηχανία άραγε να προκαλεί μια ειρηνική διαμαρτυρία με συμμετοχή νέων, ηλικιωμένων, παιδιών, χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς επεισόδια; Τι να τους προσάψεις;  Ότι υποκινούνται; Ότι προκαλούν επεισόδια και ζημιές; Πώς τους διαλύεις λοιπόν όταν το μόνο που τους ενώνει είναι πως είναι Έλληνες;
Δινομάχη Δούκα καλημέρα, Βούλα μου... παραπληροφόρηση σχετικά με το σύνθημα των Ισπανών! ακούστηκε μεν, αλλά όχι στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες της χώρας, αλλά σε ποδοσφαιρικό αγώνα, από τους οπαδούς μιας ομάδας που είχε διαλύσει και αποκλείσει μια ελληνική ομάδα -δεν έχει σημασία ποια. Κάποιοι εντέχνως το χρησιμοποίησαν αλλιώς...
Κατερίνα Αθανασιάδου ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!
ΕΡΡΙΕΤΤΑ ΒΕΡΕΜΗ Βούλα μου νομίζω ότι η ώρα έφτασε!!!!!!!!!!!!!Μεγάλα γεγονότα είναι σε εξέλιξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: