Η εικονική κοινωνία του φέισμπουκ με την προσωπική μου ματιά

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Λάθη του πρωτάρη (μέρος Α)

Μπαίνοντας στο φατσοβιβλίο, ανύποπτος και μέσα στον ενθουσιασμό του, ο πρωτάρης κάνει λάθη. Βέβαια δεν είναι θανάσιμα και πολλά από αυτά διορθώνονται στην πορεία, αλλά δεν παύουν να είναι λάθη, λάθη, λάθη!

  1. Αποδέχεται αίτημα φιλίας από κάθε καρυδιάς καρύδι, το οποίο διορθώνεται βέβαια στην πορεία με το μέσον της διαγραφής, αλλά μπορεί στο μεταξύ κάποιο από αυτά, κάποιο «καρύδι» λέω, να προλάβει να του χαλάσει (το λιγότερο) τη διάθεση.
  2. Αποδέχεται απερίσκεπτα κάθε πρόταση να γίνει θαυμαστής ή μέλος σε σελίδα ή ομάδα αντίστοιχα, μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει καμία. Στο μεταξύ το ταχυδρομείο του πήζει από «ενημερώσεις μελών», οι οποίες πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα.
  3. Δεν ξέρει τι σημαίνει «προσθήκη σε λίστα» και, όταν φτάσει να έχει πάνω από 500 φίλους κι έχει μάθει πια τι είναι αυτή η λίστα και θέλει να τους βάλει σε λίστες (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, για παράδειγμα, ή το επάγγελμά τους κτλ.), βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που δεν το έκανε αυτό από την αρχή – και βέβαια παραιτείται από την προσπάθεια.
  4. Αποδέχεται μ’ ενθουσιασμό καρδούλες, αρκουδάκια κτλ. και το χειρότερο ανταπαντάει με παρόμοια. Στο τέλος «πνίγεται» από δώρα και, όταν αποφασίζει «μπάστα! Μέχρι εδώ! Έχω κι άλλη δουλειά να κάνω!», χαρακτηρίζεται ως «σνομπ μαλάκας» από πάνω.
  5. Δεν προσέχει ότι για ν’ αποδεχτεί τα διάφορα «δωράκια» που του στέλνουν αποδέχεται πρώτα απ’ όλα τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής – το οποίο δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται...
  6. Ξεκινάει να κάνει συλλογή από δωράκια μιας εφαρμογής, την οποία μοστράρει μάλιστα στο προφίλ του, αγνοώντας ότι πολύ σύντομα θα μείνει με την εφαρμογή στο χέρι... χμ, στο προφίλ θέλω να πω (και το έχω ξαναπεί).
  7. Πιστεύει ότι οι 80 τόσοι «επιβεβαιωμένοι καλεσμένοι» στην εκδήλωσή του, για την οποία έχει ανοίξει ειδική σελίδα-πρόσκληση, θα εμφανιστούν (ναι, καλά) κι ελπίζει ότι οι 300 άλλοι τόσοι «ίσως παρευρεθώ» θα αποφασίσουν θετικά στο τέλος (ναι, καλά, επίσης). Καρατσεκαρισμένο: Από τους πρώτους, στην καλύτεροι περίπτωση, εμφανίζεται το 10% κι από τους δεύτερους ένας ή δύο στην εξαιρετική περίπτωση λέμε που θα είσαι πολύ χαρισματικός και τυχερός άνθρωπος. Εκτός κι αν η εκδήλωση αφορά επώνυμο, διότι τότε οι κοινοί θνητοί φεϊσμπουκάδες φίλοι τσακίζονται να δηλώσουν παρουσία και, το κυριότερο, να την πραγματοποιήσουν.

1 σχόλιο:

Δέσποινα είπε...

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην αρχή για όλους μας,έχεις απόλυτο δίκιο!