Η εικονική κοινωνία του φέισμπουκ με την προσωπική μου ματιά

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

book _rebels_GR φεϊσμπουκάδες

Οι book _rebels_GR είναι μια πολιτιστική ομάδα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το φέισμπουκ μπορεί να γίνει πλατφόρμα πολλαπλών δραστηριοτήτων, διότι τα πάντα εξαρτώνται πάντα από τον τρόπο της διαχείρησης του κάθε μέσου -ηλεκτρονικού ή μη.

Στις 16 του Σεπτέμβρη, λοιπόν, είχαμε την πρώτη συνάντηση των  book _rebels_GR έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είμαστε μια ομάδα που δημιούργησε στο φέισμπουκ η εκλεκτή δημοσιογράφος και φίλη Ρίτσα Μασούρα, με στόχο, όπως γράφει "(...) όχι μόνο να παραμείνουμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή αναρτώντας βιβλία της αρεσκείας μας, αλλά για να συναντηθούμε κάποια στιγμή στις πλατείες μ’ ένα βιβλίο ανά χείρας, σε μια ανατρεπτική, όσο και ουτοπική κίνηση αντίδρασης για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μέσα από την ουτοπία, όμως, δεν γεννιέται πάντα το καινούργιο;"
 http://www.facebook.com/voula.mastori#!/pages/Book_rebels_GR/226991393985059?sk=info

Μια χούφτα φεϊσμπουκάδων από τη συνάντηση των book _rebels_GR (από αριστερά: Παυλίνα Παμπούδη, Πόλυ Χατζημανωλάκη, Βούλα Μάστορη, Ιωάννα Μπ. Μπαμπέτα, Πέρσα Κουμούτση και στο βάθος από πίσω Ελένη Δικαίου)
Σε αυτή την πρώτη μας συνάντηση μας υποδέχονταν θερμά η Ρίτσα Μασούρα και η Ελένη Καλογερίνη, οι οποίες συντόνιζαν δημοκρατικά και φιλόξενα τις κινήσεις της ομάδας. Ηλεκτρονικοί φίλοι γνωριστήκαμε από κοντά για πρώτη φορά και ήταν μια "ασφαλής" γνωριμία, αφού όλοι μας μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το βιβλίο. Η Ελένη είχε ένα καλό λόγο για όλους και με το κινητό της απαθανάτιζε επίσης "ιστορικές" στιγμές -- και με την υπόσχεση να σβήσει τις φωτογραφίες με τα "άσχημα προφίλ" μας. Ναι, υπήρχε, όπως καταλαβαίνετε, και μια ελαφρότητα του είναι στη συνάντησή μας, διότι οι βιβλιόφιλοι δεν είμαστε αναγκαστικά "αραχνιασμένοι" τύποι. 

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τον Οκτώβρη. Περιμένετε νέα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: